Gyakori kérdések az ultrahangos szájápolásról

Mi az ultrahangos szájápolás?

A gyógyászati célú ultrahang alkalmazása az otthoni szájápolás legnagyobb áttörése.

Az Ön fogorvosa szintén ultrahanggal távolítja el a fogkövet. A Megasonex fogkefe, bár nyilván kisebb teljesítményű, olyan hanghullámtartományra van van beállítva, hogy az otthoni mindennapos használatával megakadályozza a szájban élő baktériumok egymáshoz való kapcsolódását és a fogkőképződés beindulását.

 

Akkor nem is kell súrolni?

 A "piszkos munkát" a fogkefe szárának végén lévő, percenként 96 millió hanghullámot kibocsátó megakristály végzi el. A hanghullámok áthatolnak a plakkon, eljutnak a fogak közötti résekbe, a fogszabályzókészülék mögé, sőt, a fogíny alá is. A fogmosás innentől arról szól, hogy a kefe igen finom mozgatásával mintegy lesöpörjük a fogakról a fellazított baktériumláncokat.

 

Nincs ennek káros hatása?

Nincs. Az ultrahang ezirányú alkalmazását már 1999-ben jóváhagyták. A gyógyászat területén alkalmazzák még eltört csontok gyorsabb összeforrasztására, közismert alkalmazási terület továbbá az ultrahangos terhességvizsgálat. Az ultrahang nem elektromágneses hullám, csupán a fül számára nem hallható, igen magas hangrezgés.

 

Videón láttam, hogy más elektromos fogkeféknek jobban rezeg a feje, pl a vízet jobban felkeveri. Miért van ez?

A két rendszer nagymértékben különbözik. MEGASONEX készülék másképpen, kímélőbben működik. Nem a fizikai, súroláson van a hangsúly, hanem az ultrahang működésén, ami az elektromos fogkeféknél nincs jelen. Az ultrahang rombolja szét a plakk, lepedék elemeit, a kímélő fizikai vibrációval ezt könnyedén el tudjuk távolítani. Nincs szükség erős fizikai ráhatásra, hiszen a tisztítás így is tökéletes és alapos. 

 Tehát, míg az elektromos fogkefék csak az erőteljes súrolásra fókuszálnak, addig a MEGASONEX a percenként 96 millió ultrahangot és a kímélő fizikai rezgést alkalmazza. Két különböző technológia. Megasonex ultrahangos fogkefe: ultrahang+ kímélő fizikai vibráció, Elektromos fogkefe: erős fizikai rezgés.

 Ezért az elektromos fogkefék amplitudója (kilengése) nagyobb. A Megasonex készüléknél ez kisebb, gyengédebb, mert mint írtuk, nincs szükség a nagyon látványos rezgésekre.

 Az ultrahang működését pedig oszcilloszkóppal lehet kimutatni.

 

Nekem forgófejes, elektromos fogkefém van, mi a különbség?

A két típusú fogkefe másképpen közelíti meg a tisztítást:

Az elektromos fogkefe súrolással, erősebb fizikai hatással oldja meg a tisztítást az elérhető helyeken.

A MEGASONEX a "piszkos munkát" ultrahanggal, percenként 96 millió rezgéssel oldja meg. Ez az ultrahang rendkívűl kímélő a szervezetnek, de kíméletlen a szennyeződésekkel, lepedékkel, vagy az éppen megerősödni kívánó baktériumláncokkal szemben.

A MEGASONEX készüléke, az elektromos fogkefékhez hasonlóan fizikai vibrációt is kibocsát, ez több fokozatban is beállítható, de mivel a munkát az ultrahang végzi, a Megasonex fizikai vibrációja rendkívűl gyengéd egy elektromos fogkeféhez képest.

Akinek érzékeny a foga, a Megasonex készülékén még a fizikai rezgéseket is csökkentheti, akár egészen "0"-ra. 18,000-9,000-0.

 A fizikai vibráció a már leválasztott lepedék, szennyeződések eltávolítására való és nincs szükség erőteljes súrolásra.

Tehát összefoglalva:

Elektromos fogkefe: 10-40.000 erőteljes fizikai vibráció

Megasonex fogkefe:  96 millió ultrahangos rezgés+ 0-18.000/ perc gyengéd fizikai vibráció

 A nyilvánvaló az első próba után érezni fogja, hogy a Megasonex ultrahangos fogkefe rendkívül alapos.

 Használata után teljesen tisztának és nagyon simának fogja érezni fogai felületét.

A más fogkefék egyik hátránya, hogy csak az elért helyeket tisztítja fizikai rezgéssel. A MEGASONEX ultrahangos fogkefe az elérhetetlen helyeket is eléri, tisztítja rendkívül alaposan. Az ultrahangos fogkefe az ultrahangos rezgéseknek köszönhetően a baktériumláncokat nem engedi megerősödni, pl akadályozza a fogkő kialakulását.

 igazi hatást az ezzel párhuzamosan kibocsátott nagyon kímélő 96 millió ultrahang biztosítja.

Tehát a MEGASONEX ultrahangos fogkefe elsősorban nem súrol, hanem tisztít..

Használata után nagyjából 12 óráig a baktériumok képtelenek összetapadni a fog felületén.

 

Mi a helyzet a fogínnyel? Nekem gyakran vérzik, ha mosom.

A fogínygyulladások leggyakoribb oka a plakk, a fogkő fognyak körüli lerakódása. A fogíny alá beépülő baktériumtelepek állandó gyulladásban tarthatják a fogínyt, amely később sorvadásnak is indulhat. Az ultrahang - rendszeres használatával - ezeket az ásványosodásnak indult baktériumtelepeket számolja fel. Amellett, hogy fertőtlenítő hatása van, a tisztítás során eleve nem irritálja az ínyt, hiszen a kefe forgómozgást vagy durva rezgést nem végez, így a fogínyvérzés várhatóan néhány napon belül megszűnik, ínyének gyulladása pedig lassan visszahúzódik.

 

Hol van a készülék ultrahangos kibocsátó része?

A készülék végén a pálcika tetején, amire a fogkefe vagy nyelvtisztító fejet kell húzni.

 http://www.megasonexhungary.com/#!blank-6/cigxb

 

Kell-e speciális fogkrémet használnom?

A Megasonex ultrahangos fogkeféhez nem kell speciális fogkrémet használnia. Az ultrahang által leválasztott lepedéket, baktériumokat a megszokott, kedvenc fogkrémével is lemoshatja a fogak felületéről.

Ugyanakkor figyelmébe ajánlanánk az elektromos illetve ultrahangos fogkefékhez kifejlesztett fogfehérítő fogkrémünket, amely a fogzománc zömét alkotó hidroxyapatit-részecskék pótlásával feltölti fogzománca apró réseit, pórusait, melynek hatására a zománc visszaerősödik, ellenállóbb, fényesebb és fehérebb lesz.

 

Egy készüléket többen is használhatnak?

Természetesen. Használat után elég lecserélni a fogkefefejet egy másikra, így az egész család élvezheti a készülék előnyeit.

 

Milyen gyakran kell a fejeket cserélnem, nem drága mulatság ez?

Átlagos használat mellett a keféket 2-3 havonta kell lecserélni. A kettő kefefejet tartalmazó csomag (ami tehát 4-6 hónapra alkalmas) ára nagyjából 2500-3000 Ft, azaz havonta körülbelül 500 forint kiadást jelent Önnek. Egy közepes minőségű kézi fogkefe is bőven belekerül ennyibe.

Milyen hosszan működik egy feltötléssel?

Készülékünket extra kapacitású akkumulátorral látták el. Ez többszáz full/ teljes feltöltést jelent.

MIvel készülékünket közel két hetente kell újra tölteni, könnyen kiszámolható, hogy élettartama hosszú éveket jelent.

 Megjegyeznénk, készülékünket nem kell töltőn tartani, csak akkor kell újratölteni, amikor a piros jelzőfény kigyulladt.

 Két töltés között a teljesítménye pedig nem csökken.

  

Fel kell-e tölteni az első használat előtt?

Készülékünk bizonyos töltöttséggel érkezik, de mindenképpen javasoljuk az első alkalommal, hogy egy 18 órás töltéssel kezdjünk. Ezzel meghosszabíthatjuk akkumulátorunk élttartamát

 

Kinek ajánlják az ultrahangos fogkefét?

- azoknak, akik tényleg a maximális tisztaságra törekednek a szájhigiéné területén

- akik ki nem állhatják a végtelen küzdelmet az újra és újra támadó fogkővel, ínysorvadással, fogínyvérzéssel szemben

- akik koronát, fogszabályzót, hidat illetve implantátumot viselnek

- akik szeretnék, ha a gyermekeik különösebb tortúra nélkül önállóan képesek lennének tökéletesen megtisztítani a fogaikat

- akik egyéb egészségügyi okokból vagy koruknál fogva különösen figyelnek arra, hogy a fogágyban meglazult fogaik gyengéd, de maximálisan alapos tisztítást kapjanak

- akik nem csak reggel és este, de nap közben is fogat mosnak étkezés után. A praktikus utazótokkal ellátott Megasonex ultrahangos fogkefe teljesen csendes üzemmódban is használható. Három perc alatt maximális tisztaságot varázsol használója szájában anélkül, hogy használatára bárki más felfigyelne.

 

Férjem dohányzik, javasolják-e neki a Megasonex készüléket?

Természetesen, és főleg a teljes csomagot, amely ultrahangos fogkeféből, ultrahangos nyelvtisztítóból és a zománcépítő fogfehérítő fogkrémből áll.

 Nyelvtisztító a friss leheletért,

Fogkefe a megtisztított fogakért,

Fogkrém a fogfehérítésért.

Megjegyeznénk, felméréseink alapján a teljes MEGASONEX szettet nagyon sokan ajándékba vásárolják dohányzó ismerőseiknek.

 

Miért van a dobozban kettő féle fogkefe fej?

Kezdőkészletünk tartalmaz egy soft /puha/ fehér pótfejet és egy medium/ közepes/ kék pótfejet.

Ez alapján a későbbiekben el tudja dönteni, melyik fogkefe fej a legmegfelelőbb Önnek. A későbbi szállítások 2 db os csomagolásban érkeznek vagy soft vagy medium változatban.

 Rendelésnél ki kell választani, melyik pótfejet küldjük. Egy 2db -os csomagolás összesen 2990Ft, ami darabonként 1500Ft.

 

Lehet-e javítani a készüléket?

Készüléket, ha véletlenül elromlik, ami nagyon ritka, két éven belül cseréljük. Utána kiküldjük szervízbe, ami maximum 3 napot vesz igénybe.

 

Használhatják a nyelvtisztítót többen is?

A válaszunk, nem javasolt. Ugyanolyan, mint a fogkefe fej, ezt sem ajánlott megosztani.

 Kérjük, ne felejtse el, a nyelven található a szájban lévő baktériumok 70%-a.

A nyelvtisztítás kötelező része a szájápolásnak.És a nyelven lévő baktériumok felelősek súlyos betegségekért, kellemetlen leheletért.

 

Mit szólnak ehhez a fogorvosok?

A fogorvosok maguk is használják az ultrahangot professzionális fogkőeltávolításra, sőt egyes eszközeik megtisztítására. Az ultrahangos fogkefével kapcsolatban csak pozitívan tudnak nyilatkozni.

 

Ha bármilyen kérdése volna az eszköz célszerűségével kapcsolatban, a legjobb, ha megmutatja fogorvosának ezt a weboldalt, így első kézből kaphat professzionális véleményt termékünk hasznosságáról.

 

Hol lehet megvásárolni a MEGASONEX ultrahangos fogkefét?

A MEGASONEX készülékekhez elsősorban fogorvosánál juthat hozzá, vagy a www.megasonexshop.hu webáruházban, valamint az ALLEE bevásárlóközpontban lévő márkaszaküzletünkben ( Profimed)

Miben különbözik a Megasonex ultrahangos fogkefe az elektromos, szónikus fogkeféktől?

A MEGASONEX ultrahangos fogkefe annyival több az elektromos fogkeféktől, hogy a fizikai vibráción kívül, amit a MGASONEX fogkefén több fokozatban is be lehet állítani, percenkén még 96 milló ultrahanghullámot is kibocsát. És ez a 96 millió hullám az, ami nem a fizikai szennyeződések (azt a vibrációval megoldjuk) eltávolítására, hanem a baktériumok elpusztítására, baktériumláncok szétrombolására használunk. És az elérhetetlen helyeken is, akár a fogíny allat is. 

Ez biztosítja a tökéletesen tiszta, steril fogakat, fogkő, fogínyprobléktól mentes állapotot.

 

Mit kell tudni a tokról, amit kapok a készülékhez?

A tok úgy lett kialakítva, hogy a készülék tökéletesen illeszkedik bele. Nem lötyög, zörög.

Mivel a készülék egy feltöltéssel akár 2 hetet is kibír, nyaraláshoz tökéletes utitárs.

Megjegyeznénk, a készülék szinte kötelező tartozéka akár a női táskáknak is, könnyű, elegáns és mivel a készülék nagyon halk egyre többen a munkahelyükön is étkezés után fogat mosnak, viszik magukkal MEGASONEX készüléküket.

A készülék működése nagyon csendes, diszkrét, bárhol használható feltűnés nélkül.

 

Milyen fokozatokat lehet a készüléken beállítani?

A Megasonex készülékeket 3 féle fokozatba lehet állítani.

Amennyiben bekapcsoljuk a készüléket az ultrahang működése megindul. Ezt jelzi a kéken világító izzó.

Ezzel egyidőben fizikai vibráció is elindul 18.000/ perc.

Amennyiben kétszer nyomjuk meg a bekapcsoló gombot, akkor az ultrahang mellett a fizikai vibráció 9.000 lesz.

Amennyiben pedig háromszor, akkor csak az ultrahang működik. Ezt főleg friss műtét után, vagy nagyon érzékeny fogíny esetében használják. Fogorvosok pl. implantátum behelyzése után ezt javasolják.

 

Gyermekem fogszabályozót használ, javasolják-e a MEGASONEX készülék használatát?

Igen, a készülékünk rendkívűl, finoman, komolyabb fizikai behatások nélkül tisztít. Ezenkívűl az ultrahanggal olyan helyeket is elérünk, amit hagyományos megoldásokkal jóval nehezebben.

 A készülék gyógyászati célú ultrahanghullámokkal (percenként 96 millió rezgés) fellazítja és roncsolja a fogakra, a köztük lévő résekbe, valamint a fognyak környékén és a fogszabályozó készülék zúgaiban megülepedő plakkot. A készülék nem bocsát ki elektromágneses hullámokat.

 Nem súrolja a szennyeződést...

 Mivel az eszköz nem csupán a fogkefeszálak közvetítésével, hanem a hallhatatlan hanghullámokkal közvetlenül (különösen, ha sok folyadékot és nem habzó fogkrémet használ) kerül kapcsolatba a plakkal, olyan területeket is fertőtleníthet, amit eddig csak fogselyem, interdentális (fogköz) fogkefék és szájzuhany együttes használatával érhetett el.

 A szétrázott lepedéket, szennyeződéseket, tartalmazó folyadékot a Dupont által kifejlesztett legömbölyített végű fogkefeszálakkal ezután egyszerűen le kell törölnie a fogairól, illetve alaposan ki kell öblítenie. A klinikai vizsgálatok alapján a háromperces ultrahangos kezelés után (amely a fogíny alatt is érezteti hatását) az esetleg épen maradt baktériumok legalább 12 órán át képtelenek megtapadni, egymáshoz kapcsolódni a fog felszínén.

 Alaposság

  Bármilyen, de tényleg, bármilyen fogkefét használt eddig, már az első használat után úgy fogja érezni, még soha nem végzett ilyen alapos fogmosást.

 További előny, hogy a forgófejes, vagy a túl intenzíven használt kézi fogkefékkel szemben – mivel itt a „piszkos munkát” az ultrahang végzi –, a fognyak és az íny mechanikai terhelése sokkal kisebb. Azaz a minimális súrolás miatt a fogínyvérzésre hajlamos használók is meglepve tapasztalhatják, hogy öblítéskor végre fehér marad, aminek fehérnek kell maradnia. A fogzománcot szintén kevesebb terhelés éri.

Ez a kefe nem súrol, hanem előbb elfolyósítja a szennyeződést, aztán letörli azt.

Amíg eljön a várva várt nap

 Élete egyik legjobb és legfontosabb döntése volt, amikor mosolya megszépítése mellett döntött.

Még talán több hónapot kell várnia, mire a fogszabályozó gyönyörű vonalba állítja fogait. Bizonyára már nagyon várja azt a napot.

 A Megasonex ultrahangos fogkefe abban segít, hogy az alapos szájápolás ne legyen teher Önnek. Hogy ne lépjenek fel komoly komplikációk a hátralévő időszakban. Hogy amikor végleg leveszik a készüléket, a lehető legelégedettebb legyen fogai megjelenésével. És az orvosa is.

 

Hogyan fehérít a MEGASONEX fogkrém?

Nano-hidroxiapatitos fogkrém

 

Bár a MEGASONEX® ultrahangos fogkefét úgy terveztük, hogy bármilyen fogkrémmel hatékonyan működjön, figyelmébe ajánlanánk a MEGASONEX® speciális fogpasztáját. 

 

A legtöbb fogkrém ugyanis erős habosító anyagokat (pl. SLS), illetve súrolóanyagokat tartalmaz. Mi máshogy közelítettük meg a dolgot, kimondottan az elektromos, ultrahangos fogkefe fizikájához illeszkedő fogkrémet hoztunk létre, így a kétes hasznú összetevőket egyszerűen kihagyhattuk belőle.

A MEGASONEX fogkrém emellett a legújabb tudományos felfedezésekre alapozva túlmutat a hagyományos fluoridtartalmú anyagok képességein, és nem csupán a fogzománc védelmét szolgálja, de a száj természetes fogzománcépítő folyamatait felerősítve egyenesen annak megújulását is szolgálja. 

Hatását a természetes legfőbb fogzománcalapanyag, a nano-hidroxiapatit 20-50 nanométeres átmérőjű részecskein át fejti ki. Ezek az apró részecskék elektrosztatikus módon egymáshoz kapcsolódva feltöltik a fogzománc apró gödröcskéit és repedéseit, így az jóval erősebb, simább, fényesebb és természetesen fehérebb is lesz.

Azoknak, akik gyönyörű mosolyra, fehér fogakra vágynak javasoljuk a fogfehérítő, zománcépítő fogkrémünk használatát ultrahangos fogkefével. 

Az ultrahangos fogkefe alaposan megtisztítja a lepedéktől, plakktól a fogakat, a fogkrém, pedig beépülve a fogzománcba, gyönyörű, fehér színt ad annak.

 

Hogyan segít a MEGASONEX ultrahangos fogkefe az implantátum, híd, korona védelmében?

Hogy segít Önnek a Megasonex ultrahangos fogkefe?

 

 A készülék gyógyászati célú ultrahanghullámokkal (percenként 96 millió rezgés) fellazítja a fogakra, a köztük lévő résekbe, valamint a fognyak környékén megülepedő baktériumláncokat, plakkot, amit aztán könnyen lesöpörhet a fogairól. A készülék nem bocsát ki elektromágneses hullámokat.

 

Ott is hat, ahova el sem ér .

 Mivel az eszköz nem csupán a fogkefeszálak közvetítésével, hanem a hanghullámokkal közvetlenül (különösen, ha sok folyadékot és nem habzó fogkrémet használ) kerül kapcsolatba a plakkal, olyan területeken is kifejti tisztító hatását, amit eddig csak fogkefe, fogselyem, interdentális (fogközi) fogkefék és szájzuhany együttes használatával érhetett el.

 

A lerombolt lepedéket tartalmazó folyadékot a Dupont által kifejlesztett legömbölyített végű fogkefeszálakkal ezután egyszerűen le kell törölnie a fogairól, illetve alaposan ki kell öblítenie. A klinikai vizsgálatok alapján a háromperces ultrahangos kezelés után (amely a fogíny alatt is érezteti hatását) az esetleg megmaradt baktériumok legalább 12 órán át képtelenek megtapadni, egymáshoz kapcsolódni a fog felszínén.

  

Alaposság .

 Bármilyen, de tényleg, bármilyen fogkefét használt eddig, már az első használat után úgy fogja érezni, még soha nem végzett ilyen alapos fogmosást. A fogai újra fényleni kezdenek.

 További előny, hogy a forgófejes, vagy a túl intenzíven használt kézi fogkefékkel szemben – mivel itt a „piszkos munkát” az ultrahang végzi –, a fognyak és az íny mechanikai terhelése sokkal kisebb. Azaz a minimális súrolás miatt a fogínyvérzésre hajlamos használók is meglepve tapasztalhatják, hogy öblítéskor végre fehér marad, aminek fehérnek kell maradnia. A fogzománcot szintén kevesebb terhelés éri.

Mosolya védelmezője

 Ön arra az útra lépett, hogy implantátumokkal, koronákkal, hidakkal újjá varázsolta mosolyát, és nagy lépést tett nem csak megjelenése, de általános egészsége javításában is. Tudjuk, hogy ez nem kevés bátorságot, kitartást és kiadást kívánt Öntől.

A fogorvos csak addig tud segíteni Önnek, amíg a székében ül. Utána csak Önön múlik minden.

 

 Milyen gyártmány a MEGASONEX?

Amerikai tulajdon, japán designe, a készülék fontosabb alkotóelemei (kristály, akkumulátor, processor stb.. USÁ-ból illetve Japánból érkeznek.  Készülék összeszerelése a legszigorúbb teszteknek, minőségbiztosításnak alávetve, Hong Kongban történik.

 A fogkrém USA-ban (California) készül.

 

Mi történik, ha elromlik, van e Magyarországon szerviz?

Természetesen. Két éves garancia alatt meghibásodás ( nem törés vagy egyéb rongálás) esetén cserét biztosítunk, utána a központi szervízünk látja el a készülékek javítását.

 

Bármilyen szervízkérdésben forduljanak hozzánk a szerviz@megasonexhungary.hu emailen, vagy a központi telefonszámunkon.

20 /9681562

 

Hogyan lehet mérni az ultrahang működését?

Oszcilloskóppal.

 

A videón látható, hogy különböző készülékek, milyen hullámokat bocsátanak ki. Megasonex 410percnél.

 

https://youtu.be/TMu66vfBHz4

​​

 Mekkora a fogkefe feje, gyerek tudja-e használni?

Igen, kb 2cm hosszú, Így gyereknek, felnőttnek tökéletesen használható.

 

 Vissza